Diario fotográfico "Marcha del Este" hacia el 15 octubre
(Volver a página 15-octubre)

Día 15 de octubre. Madrid

El Gran Dia : 15 d'octubre de 2022

Avui s'hem alçat més tard, a les 7'30, perquè fins les 10'45 teníem temps de desdejunar, recollir totes les nostres coses, portar-les a la furgoneta i fins i tot fer un tomb pel barri.
A les 8'30, han vingut els companys i les companyes de la Plataforma de Vallecas i ens han portat per a desdejunar, com podeu imaginar, Porres i Xurros boníssims que han desaparegut en un tres i no res.
Més tard s'hem acomiadat del Pare Javier.
Com que després de fer comptes, els diners que ens han sobrat, hem decidit, els companys i companyes del grup, fer un donatiu a la parròquia que està contínuament acollint les persones necessitades, també hem deixat els productes que no havíem consumit així com alguns elements  de la Marxa, com estoretes o matalàs inflable.
Hem començat la marxa en manifestació, junt a la Plataforma de Vallecas, escoltats per quatre furgones de la Policia Nacional ( quin malbaratament dels nostres diners!).
Per fi hem arribat a Atocha.
Pel camí, s'han unit persones que ens han acompanyat en tot el recorregut, d'altres ens aplaudien des de les voreres. Totes i tots cantant les consignes, en un ambient festiu.  Fins i tot l'oratge ens ha acompanyat, un matí assolellat.
Totes les plataformes que estaven ja concentrades allí, per iniciar la Marxa, ens han aplaudit i aquelles persones que ens reconeixien, d'altres Plataformes,  venien a saludar-nos amb una abraçada.
La manifestación ha transcorregut en un ambient festiu. Han vingut de multitud de Plataformes de tot l'Estat, milers i milers de manifestants des d'Atocha a Callao. Els i les primeres manifestants, ja havien arribat a Callao i encara  moltes Plataformes eren a Atocha.
Els discursos dels i de les diferents portaveus, des de Ramón FRANQUESA, de la COESPE a  tots els Moviments Pensionistes i Socials, han clausurat la Manifestació
També, a petició dels i de les manifestants, ha parlat la nostra companya de la Marxa València-Madrid, la més veterana, LUISA.
A migdia, cadascú dels grups participants, s'hem acomiadat, alguns i algunes han marxat a dinar al Retiro, d'altres cap als seus autobusos.
Una jornada per a no oblidar.
Recordem que la lluita continua i a novembre tindrem una altra manifestació, aquesta vegada descentralitzada, en cadascun dels territoris de l'Estat espanyol, porque "governe qui governe, les Pensios publiques i tots els Serveis Públics es defensen.

El Gran Día: 15 de octubre de 2022

 Hoy nos hemos levantado más tarde, a las 7'30, porque hasta las 10'45 teníamos tiempo de desayunar, recoger todas nuestras cosas, llevarlas a la furgoneta e incluso dar un paseo por el barrio. A las 8'30, han venido los compañeros y compañeras de la Plataforma de Vallecas y nos han traído para desayunar. Como podéis imaginar, Porras y Xurros buenísimos que han desaparecido en un santiamén. Más tarde se ha despedido el Padre Javier. Como después de hacer cuentas, nos ha sobrado dinero, hemos decidido, los compañeros y compañeras del grupo, hacer un donativo a la parroquia que está continuamente acogiendo a las personas necesitadas. También hemos dejado los productos que no habíamos consumido así como algunos elementos de la Marcha, como alfombrillas o un colchón hinchable. Hemos empezado la marcha en manifestación, junto a la Plataforma de Vallecas, escoltados por cuatro furgonas de la Policía Nacional (¡qué derroche de nuestro dinero!). Por fin hemos llegado a Atocha. Por el camino, se han unido personas que nos han acompañado en todo el recorrido, otras nos aplaudían desde las aceras. Todas y todos cantando las consignas, en un ambiente festivo. Incluso el tiempo nos ha acompañado, una mañana soleada. Todas las plataformas que estaban ya concentradas allí, para iniciar la Marcha, nos han aplaudido y aquellas personas que nos reconocían, de otras Plataformas, venían a saludarnos con un abrazo. La manifestación ha transcurrido en un ambiente festivo. Han venido de multitud de Plataformas de todo el Estado, miles y miles de manifestantes desde Atocha a Callao. Los y las primeras manifestantes, ya habían llegado a Callao y todavía muchas Plataformas estaban en Atocha. Los discursos de los y de las diferentes portavoces, desde Ramón FRANQUESA, de la COESPE a todos los Movimientos Pensionistas y Sociales, han clausurado la Manifestación También, a petición de los y las manifestantes, ha hablado nuestra compañera de la Marcha Valencia-Madrid, la más veterana, LUISA. A mediodía, cada uno de los grupos participantes, se ha despedido, algunos y algunas se han ido a comer al Retiro, otros hacia sus autobuses. Una jornada para no olvidarse. Recordemos que la lucha continúa y en noviembre tendremos otra manifestación, esta vez descentralizada, en cada uno de los territorios del Estado español, porque “gobierno quien gobierne, las Pensios públicas y todos los Servicios Públicos se defienden.
 

Día 14 de octubre. Rivas.Vaciamadrid - Vallecas

14è etapa : Rivas-vaciamadrid - Vallecas


Avui com que no havíem de caminar tant ens podíem alçar a les 7 o 7'30 del matí, però com que tots els dies ens alçàvem mes matí, els companys i les companyes han matinat igual.
Després de desdejunar i portar totes les motxilles i sacs a la furgoneta, hem anat a agafar el metro, que els companys i les companyes de la plataforma ens han pagat.
Hem arribat a Vicálvaro i des d'allí hem anat en manifestació amb els companys i companyes de Vallecas i Madrid fins arribar l'església de Sant Carlos Berromeo on anem a dormir.
El pare Javier dedica tota la seua energia a la gent necessitada i acollir les persones immigrants fins que poden regularitzar la seua situació. Actualment hi ha dos o tres famílies, una de les quals és colombiana i va haver de fugir perquè ès una persona que lluita pels joves i els paramilitars l'havien amenaçada en matar els seus fills.
Hem arribat a migdia i ha sigut una rebuda tan emocionant per part de les persones que eren allí que a més d"una ens han brotat les llàgrimes. 
A continuació hem dinat convidats pels companys i companyes de Vallecas, un menú fet amb molt d'afecte que ha sigut boníssim.
De vesprada hem tingut una xerrada amb mot d'èxit, l'església era plena. Després, hi ha hagut una actuació d'una cantant de Vallecas, cançons molt emocionants i hem acabat ballant en cercle.
Ara hem acabat de sopar i celebrar l'aniversari  de la companya d'intendència Tere, i el comiat de la Marxa, amb brindis i alguna cançó.
En definitiva un ambient molt alegre.
Ara, estem traent comptes i aviat ens n'anem a descansar perquè demà és el gran dia. 
Esperem ser milers i milers de persones demanant una salaris i unes pensions DIGNES, una Serveis Publics de qualitat, l'auditoria dels comptes de la seguretat social, eliminar la Bretxa de Gènere dels Salaris i Pensions i l'augment de l'IPC real acumulat.
Fins demà, ens trobem totes i tots a Madrid a les 11'30, a ATOCHA

14ª etapa: Rivas-vaciamadrid - Vallecas

 Hoy como no teníamos que andar tanto nos podíamos levantar a las 7 o 7'30 de la mañana, pero como todos los días nos levantábamos más pronto, los compañeros y compañeras han madrugado igual. Después de desayunar y llevar todas las mochilas y sacos a la furgoneta, hemos ido a tomar el metro, que los compañeros y compañeras de la plataforma nos han pagado. Hemos llegado a Vicálvaro y desde allí hemos ido en manifestación con los compañeros y compañeras de Vallecas y Madrid hasta llegar a la iglesia de San Carlos Berromeo donde vamos a dormir. El padre Javier dedica toda su energía a la gente necesitada y acoge a las personas inmigrantes hasta que pueden regularizar su situación. Actualmente hay dos o tres familias, una de ellas colombiana y tuvo que huir porque es una persona que lucha por los jóvenes y los paramilitares la habían amenazado con matar a sus hijos. Hemos llegado a mediodía y ha sido un recibimiento tan emocionante por parte de las personas que estaban allí que a más de una nos han brotado las lágrimas. A continuación hemos comido invitados por los compañeros y compañeras de Vallecas, un menú hecho con mucho cariño que ha sido buenísimo. Por la tarde hemos tenido una charla con éxito, la iglesia estaba llena. Después, ha habido una actuación de una cantante de Vallecas, canciones muy emocionantes y hemos terminado bailando en círculo. Ahora hemos terminado de cenar y celebrar el cumpleaños de la compañera de intendencia Tere, y la despedida de la Marcha, con brindis y alguna canción. En definitiva, un ambiente muy alegre. Ahora estamos sacando cuentas y pronto nos vamos a descansar porque mañana es el gran día. Esperamos ser miles y miles de personas pidiendo unas salarios y unas pensiones DIGNAS, una Servicios Públicos de calidad, la auditoría de las cuentas de la seguridad social, eliminar la Brecha de Género de los Salarios y Pensiones y el aumento del IPC real acumulado . Hasta mañana, nos encontramos todas y todos en Madrid a las 11'30, en ATOCHA

Día 13 de octubre. Perales del Tajuña - Rivas.Vaciamadrid

13è dia: Perales de Tajuña - Rivas Vacia Madrid

Després decl'etapa tan extenuant d'ahir, a les 8h. després del desdejuni, s'ha eixit de Perales de Tajuña cap Arganda, primera parada, on ens han rebut els companys y companyes ens han invitat a un aperitiu. Després a Rivas Vacia Madrid on ens esperaven els companys i les companyes de la Plataforma de Rivas i companys de Madrid  amb el portaveu decla COESPE, Damián.
Una vegada arribats, ens han oferit un aperitiu per aguantar fins a migdia.
A Rivas Vacia Madrid, hem anat de manifestació pels carrers de la localitat fins arribar a l'ajuntament on l'equip de govern presidit per l'Alcadessa  ens ha donat la benvinguda.
Després ens han acompanyat al Poliesportiu on hem dinat amanida i entrepans, convidar pels companys i companyes d'ací.
Aquesta vesprada, a les 18'30, hem tingut una xerrada sobre les reivindicacions de dissabte i a continuació el sopar a l'exterior del Centre Social on hem fet la xerrada.

13º día: Perales de Tajuña - Rivas Vacia Madrid 

Después de la etapa tan extenuante de ayer, a las 8h. después del desayuno, hemos salido de Perales de Tajuña hacia Arfanda, primera parada, en donde nos han recibido  los compañeros y compañeras y nos han invitado a un aperitivo. Deespués a  Rivas Vacia Madrid donde nos esperaban los compañeros y compañeras de la Plataforma de Rivas y compañeros de Madrid con el portavoz de la COESPE, Damián. Una vez llegados, nos han ofrecido un aperitivo para aguantar hasta el mediodía. En Rivas Vacia Madrid, hemos ido de manifestación por las calles de la localidad hasta llegar al ayuntamiento donde el equipo de gobierno presidido por la Alcadesa nos ha dado la bienvenida. Después nos han acompañado en el Polideportivo donde hemos comido ensalada y bocadillos, invitar a los compañeros y compañeras de aquí. Esta tarde, a las 18'30, hemos tenido una charla sobre las reivindicaciones del sábado y a continuación la cena en el exterior del Centro Social donde hemos realizado la charla.

Día 12 de octubre. Fuentidueña del Tajo - Perales del Tajuña

12è dia: Fuentidueña de Tajo - Perales del Tajuña

Aquest matí, hem eixit més prompte perquè l'etapa anava a ser més llarga, concretament hem caminat 33'330 quilòmetres per uns camins de pedres de pujades i baixades. Hem arribat a Perales de Tajuña quasi a les 15'30 . 
En realitat, hem fet una quants quilòmetres més perquè la Guàrdia Civil de trànsit que ens acompanya quan hem de creuar per carretera nacional o comarcal, ha considerat  que no hi podíem anar recte perquè  a l'entrada del poble es troba la Caserna i com que estaven celebrant la festa de la Guàrdia Civil, pel que es veu no volien que nosaltres entràrem cantant, con fem sempre, la solució ha estat de fer-nos caminar 4 o 5 quilòmetres més. Molt injust.
Per sort només hem arribat, els companys i les companyes de COESPE Madrid estaven esperant-nos amb un bon dinar acompanyat de "Torrijas" amb crema que estaven delicioses.
Després d'una dutxa fantàstica amb aigua calenta (molts dies als Poliesportius no hi ha aigua calenta), hem tingut una xerrada a la qual han acudit unes parelles joves que ens han felicitat, ens han agraït  la nostra Marxa i el que està fent el Moviment Pensionista. Més tard ens han portat beguda per a sopar.
Pet acabar la jornada, hem sopat uns entrepans que també ens han portat els companys i les companyes de Madrid.
Una jornada ben completa. 
Ara, ja toca descansar per continuar la Marxa. Ja ens queda poc!

12º día: Fuentidueña de Tajo - Perales de Tajuña. 

Esta mañana hemos salido más pronto porque la etapa iba a ser más larga, concretamente hemos caminado 33'330 kilómetros por unos caminos de piedras de subidas y bajadas. Hemos llegado a Perales de Tajuña casi a las 15'30. En realidad, hemos hecho varios kilómetros más porque la Guardia Civil de tráfico que nos acompaña cuando debemos cruzar por carretera nacional o comarcal, consideró que no podíamos ir recto porque a la entrada del pueblo se encuentra el Cuartel y como que estaban celebrando la fiesta de la Guardia Civil, por lo que se ve no querían que nosotros entramos cantando, como hacemos siempre, la solución ha sido hacernos andar 4 o 5 kilómetros más. Muy injusto. Por suerte en cuanto hemos llegado, los compañeros y compañeras de COESPE Madrid estaban esperándonos con un buen almuerzo acompañado de "Torrijas" con crema que estaban deliciosas. Después de una ducha fantástica con agua caliente (muchos días en los Polideportivos no hay agua caliente), hemos tenido una charla a la que han acudido unas parejas jóvenes que nos han felicitado, nos han agradecido nuestra Marcha y lo que está haciendo el Movimiento Pensionista. Más tarde nos han traído bebida para cenar. Para terminar la jornada, hemos cenado unos bocadillos que también nos han traído los compañeros y compañeras de Madrid. Una jornada completa. Ahora, ya toca descansar para continuar con la Marcha. ¡Ya nos queda poco!

Día 11 de octubre. Tarancón - Fuentidueña del Tajo

11è dia: Tarancón - Fuentidueña de Tajo

Com tots els matins després de desdejunar hem iniciat l'etapa 11, des de  Tarancón a Fuentidueña de Tajo. 
Ha sigut una etapa bastant dura no tant pels quilòmetres (23) com per  les contínues abaixades i  pujades per un camí pedregós i amb calor.
A les 13'30 hem arribat a l'Ajuntament, on l'alcalde després d'uns minuts d'espera ha eixit a saludar-nos i a polemitzar amb nosaltres. A les 14 hores ens hem anat a dinar, al restaurant Atalaya, un menú recomanable  qualitat-preu.
El problema ha sorgit després de dinar quan hem anat al Poliesportiu on anem a passar la nit que tenia activitats fins les 8 de la vesprada.
A més ha començat a ploure per la qual cosa no podíem quedar-nos fora a descansar. Hem anat al poble amb Margarita una persona meravellosa que junt al seu marit Rufino i altres companys pensionistes ens han preparat i ajudat en les etapes d'ací. 
A les 19 hores hem tornat al Poliesportiu i quan acabat els exercicis, s'hi hem pogut instal.lar.
Ara anem a sopar unes truites que una de les persones usuàries s' ha oferit a fer-les.
Avui també ha crescut el grup, ara en som 30, un company de València i la resta de Rota.
Acaben de portar les truites, doncs ja sabeu " A la taula i al llit, al primer crit". Fins demà

11º día: Tarancón - Fuentidueña de Tajo

Como todas las mañanas, después de desayunar hemos iniciado la etapa 11, desde Tarancón a Fuentidueña de Tajo.
Ha sido una etapa bastante dura, no tanto por los kilómetros (23) como por las continuas bajadas y subidas por un camino pedregoso y con calor.
A las 13'30 hemos llegado al Ayuntamiento, donde el alcalde después de unos minutos de espera, ha salido a saludarnos y polemizar con nosotros. A las 14 horas nos hemos ido a comer en el restaurante Atalaya, un menú recomendable calidad-precio.
El problema ha surgido después de comer cuando hemos ido al Polideportivo donde vamos a pasar la noche que tenía actividades hasta las 8 de la tarde.
Además ha empezado a llover por lo que no podíamos quedarnos fuera a descansar. Hemos ido al pueblo con Margarita una persona maravillosa que junto a su marido Rufino y otros compañeros pensionistas nos han preparado y ayudado en las etapas de aquí.
A las 19 horas hemos vuelto al Polideportivo y cuando terminamos los ejercicios,  nos hemos podido instalar.
Ahora vamos a cenar unas tortillas que una de las personas usuarias se ha ofrecido a hacerlas.
Hoy también ha crecido el grupo, ahora somos 30, un compañero de Valencia y el resto de Rota.
Acaban de llevar las tortillas, pues ya sabéis " En la mesa y en la cama, al primer grito". Hasta mañana

Día 10 de octubre. Villarrubio - Tarancón

...

10è dia de Marxa: Villarrubio - Tarancón

Aquest matí, després del desdejuni, hem iniciat l'etapa 10 des de Villarubio, una etapa curta de 18 quilòmetres, fins a Tarancón.
A  l'entrada de Tarancón ens estaven esperant els companys i les companyes pensionistes de Tarancón per fer una manifestació per tot el poble, fins arribar al Poliesportiu on anem a passar la nit.
Ens han convidat a dinar i a les 18'30 hem tingut una xerrada amb el Moviment Pensionista de Tarancón i de Madrid que han vingut.
S'ha posat de manifest la campanya publicitària  que el Govern d'Espanya està fent per aconseguir la desmobilització per a la manifestació del 15 d'octubre a Madrid.
Hem d'aconseguir que la campanya fracasse i tota la Societat: la classe treballadora, els estudiants i pensionistes, ens trobem a Madrid, el proper dissabte, día 15 d'octubre per defensar tots els Serveis Públics.
El Moviment Pensionista de Tarancón ens paga l'entrepà del sopar.
Hem d'agrair a les persones pensionistes de Tarancón tot el que han fet per la Marxa Pensionista.

10º día de Marcha: Villarrubio - Tarancón

Esta mañana, después del desayuno, iniciamos la etapa 10 desde Villarrubio, una etapa corta de 18 kilómetros, hasta Tarancón. En la entrada de Tarancón nos estaban esperando los compañeros y compañeras pensionistas de Tarancón para hacer una manifestación por todo el pueblo, hasta llegar al Polideportivo donde vamos a pasar la noche. Nos han invitado a almorzar y a las 18'30 hemos tenido una charla con el Movimiento Pensionista de Tarancón y de Madrid que han venido. Se ha puesto de manifiesto la campaña publicitaria que el Gobierno de España está realizando para conseguir la desmovilización para la manifestación del 15 de octubre en Madrid. Debemos conseguir que la campaña fracase y toda la Sociedad: la clase trabajadora, los estudiantes y pensionistas, nos encontremos en Madrid, el próximo sábado, día 15 de octubre para defender todos los Servicios Públicos. El Movimiento Pensionista de Tarancón nos paga el bocadillo de la cena. Debemos agradecer a las personas pensionistas de Tarancón todo lo que han hecho por la Marcha Pensionista.

Día 9 de octubre. Montalbo - Villarrubio

...

9è dia de Marxa: Montalbo-Villarrubio

Aquest matí, la companya Tere, ha explicat la celebració de la "Mocadorà, el dia de Sant Dionís, als ⁸
companys i companyes de la resta de l'Estat, que estan fent la Marxa a Madrid i ens ha regalat a les dones de la Marxa la Mocadorà, hem escoltat la Moixeranga, hem tingut el nostre 9 d'octubre particular.
Després s'hem posat en marxa perquè l'etapa ha sigut de 29'7 quilòmetres, fins arribar prop de   Villarubio, cap a migdia, on han vingut a rebre'ns l'alcalde i companys i companyes pensionistes que viuen al poble d'al costat, Horcajo de Santiago, en un Centre Residencial per a Persones Majors, segons el model de "COHOUSING".
Ens han convidat a dinar i a les 18'30 hem fet una xerrada sobre l'alternativa a les actuals residències. Ara estem sopant, també convidats per elles.
Hem estat també acompanyats per Rufino inlaxseua dona,  un poeta que segurament haureu llegit alguna de les seues poesies.
Ara estem acabant de sopar amb Rufino i la seua dona.
Demà continuem

9º día de Marcha: MOntalbo-Villarrubio

Esta mañana, la compañera Tere ha explicado la celebración de la "Mocadorà, el día de Sant Dionís, a los compañeros y compañeras del resto del Estado que están haciendo la Marcha en Madrid, y nos ha regalado a las mujeres de la Marcha la Mocadorà. Hmos escuchado la Moixeranga y hemos tenido nuestro 9 de octubre particular. Después nos hemos puesto en marcha porque la etapa ha sido de 29'7 kilómetros, hasta llegar cerca de Villarubio, hacia el mediodía. Han venido a recibirnos el alcalde y compañeros y compañeras pensionistas que viven en el pueblo de al lado, Horcajo de Santiago, en un Centro Residencial para Personas Mayores, según el modelo de "COHOUSING". Nos han invitado a comer y a las 18'30 hemos dado una charla sobre la alternativa a las actuales residencias. Ahora estamos cenando, también invitados por ellas. Hemos estado también acompañados por Rufino Inlaxsu mujer, un poeta que seguramente habrá leído alguna de sus poesías. Ahora estamos terminando de cenar con Rufino y su esposa. Mañana continuamos

Día 8 de octubre. Villares del Saz - Montalbo

...

8è dia de Marxa: Villares del Saz - Montalbo

Aquest matí, el nostre company Patxi, ens ha despertat cantant "Viento del norte", una cançó que sempre ens desperta molts ànims i ganes de continuar amb la lluita Pensionista. Després de desdejunar, a les 8h del matí, hem iniciat la Marxa cap a Montalbo, una etapa de 21'5 quilòmetres. Al cap de dues hores de marxa, hem fet una pausa per menjar una mica de fruites seques i fruita. Cap a les 12'45, hem arribat a Montalbo on ens esperaven l'Alcalde i la Presidenta de l'associació de dones amb algunes sòcies. El president de l'associació de jubilats i jubilades no ha pogut estar-hi per ser a l'hospital.
Amb un company de la furgoneta, el alcalde li ha ensenyat el Poliesportiu on havíem de dormir mentre que la resta ens  n'anàvem cap al restaurant CASABLANCA, on hem dinat de categoria per un bon preu.
Després de dinar, hem anat al Poliespotiu a descansar i dutxar-se perquè a les 18h teníem una xerrada al saló de Plens de l 'Ajuntament sobre el Present i el Futur  de les Pensions, que hem començat a les 18'45 perquè el dissabte fan missa i algunes de les dones que venien a la xerrada, anaven a missa.
El cert és que el saló de Plens ha està pràcticament ple i les persones molt interessades sobre el tema, no només de pensions sinó també sobre els Serveis públics. Han intervingut algunes persones per contar-nos que fa quatre anys quasi  es queden sense  Centre de Salut per les retallades de la Comunitat presidida per Maria Dolores de Cospedal (PP) i tot el poble  es va  unir per evitar el tancament, ho van aconseguir. Així que també estan volent anar  Madrid el día 15, per defensar el Sistema Públic de Pensions i tots els Serveis Publics.
L'alcalde s'ha compromés a  finançar l'autobús.
Cap a les 20'30, hem acabat i hem tornat al Poliesportiu, ens ha vingut justet arribar-hi perquè ha començat una tempesta  que encara continua prop de les 22 hores.
Esperem que demà de matí haja passat, per continuar la Marxa amb tranquil.litat.8º día de Marcha: Villares del Saz - Montalbo

8º día de Marcha: Villares del Saz - Montalbo.

Esta mañana, nuestro compañero Patxi, nos ha despertado cantando "Viento del norte", una canción que siempre nos despierta muchos ánimos y ganas de continuar con la lucha pensionista. Después de desayunar, a las 8h de la mañana, iniciamos la Marcha hacia Montalbo, una etapa de 21'5 kilómetros. Al cabo de dos horas de marcha, hemos hecho una pausa para comer algo de frutos secos y fruta. Hacia las 12'45, hemos llegado a Montalbo, donde nos esperaban el Alcalde y la Presidenta de la asociación de mujeres con algunas socias. El presidente de la asociación de jubilados y jubiladas no ha podido estar por estar en el hospital. Con un compañero de la furgoneta, el alcalde le ha enseñado el Polideportivo en el que teníamos que dormir mientras que el resto nos íbamos hacia el restaurante CASABLANCA, donde hemos comido de categoría por un buen precio. Después de comer, hemos ido al Polideportivo a descansar y ducharse porque a las 18h teníamos una charla en el salón de Plenos del Ayuntamiento sobre el Presente y el Futuro de las Pensiones, que hemos empezado a las 18'45 porque el sábado hacen misa y algunas de las mujeres que venían a la charla, iban a misa. Lo cierto es que el salón de Plenos ha estado prácticamente lleno y las personas muy interesadas sobre el tema, no sólo de pensiones sino también sobre los Servicios públicos. Intervinieron algunas personas para contarnos que hace cuatro años casi se quedan sin Centro de Salud por los recortes de la Comunidad presidida por Maria Dolores de Cospedal (PP) y todo el pueblo se unió para evitar el cierre, lo consiguieron. Así que también están queriendo ir Madrid el día 15 para defender el Sistema Público de Pensiones y todos los Servicios Públicos. El alcalde se ha comprometido a financiar el autobús. Hacia las 20'30, hemos terminado y hemos vuelto al Polideportivo. Nos ha venido justito llegar porque ha empezado una tormenta que todavía sigue cerca de las 22 horas. Esperamos que mañana por la mañana haya pasado para continuar la Marcha con tranquilidad.

Día 7 de octubre. Olivares del Júcar - Villares del Saz

...

7è dia de Marxa: Olivares del Júcar - Villares del Saz

Com de costum, després de desdejunar ales 7 h. del matí, hem començat a caminar. Ha passat una anécdota molt divertida en el moment d'eixir, el company, Paco d'Andaludia, s'ha quedat tancat al vàter, a pesar de diversos intents no s'ha pogut obrir la porta, així que, com a bon professional, ha botat per dalt.
El alcalde ha vingut a acomiadar-nos i ens ha convidat a unes magdalenes i d'altres varietats.
Avui, la marxa era més curta, uns 20 quilòmetres, encara que hem tardatvuna mica més perquè han vingut de TVE 1, del programa " hablando claro", a gravar-nos en directe. 
Sobre les 13'45, hem arribat al poble Villares del Saz, poble de 400 habitants, on ens ha acollit la Tinent Alcalde, ja que l'alcalde treballava.  Ens ha acompanyat fins el Saló municipal, al costat de la Piscina municipal on es troben les dutxes. Li hem regalat un jupetí de la Marxa, la qual cosa l'ha alegrada molt.
A continuació ens hem anat a dinar al restaurant de José Luís, Sol y sombra.
La vesprada, l'hem passada descansant perquè les dues etapes anteriors van ser fortes.
Ara, després de sopar, alguns companys u algunes companyes se n'han anat a fer-se un café, altres estan llegint o escrivint com en el meu cas el resum de la jornada.
Demà nova etapa. PD: L'alcalde ens ha visitat amb son pare.

7º día de Marcha: Olivares del Júcar - Villares del Saz

Como de costumbre, después de desayunar a las 7 h. de la mañana, hemos empezado a andar. Ha habido una anécdota muy divertida en el momento de salir, el compañero, Paco de Andalucía, se ha quedado encerrado en el inodoro, a pesar de varios intentos no se ha podido abrir la puerta, así que, como buen profesional , ha saltado por arriba.
El alcalde ha venido a despedirnos y nos ha invitado a unas magdalenas y otras variedades.
Hoy, la marcha era más corta, unos 20 kilómetros, aunque hemos tardado un poco más porque han venido de TVE 1, del programa "hablando claro", para grabarnos en directo.
Sobre las 13'45, hemos llegado al pueblo Villares del Saz, pueblo de 400 habitantes, donde nos ha acogido la Teniente Alcalde, puesto que el alcalde trabajaba. Nos ha acompañado hasta el Salón municipal, junto a la Piscina municipal donde se encuentran las duchas. Le hemos regalado un chaleco de la Marcha, lo que le ha alegrada mucho.
A continuación nos hemos ido a comer al restaurante de José Luís, Sol y sombra.
Por la tarde, la hemos pasado descansando porque las dos etapas anteriores fueron fuertes.
Ahora, después de cenar, algunos compañeros o algunas compañeras se han ido a hacerse un café, otros están leyendo o escribiendo como en mi caso el resumen de la jornada.
Mañana nueva etapa.

PD: El alcalde nos ha visitado con su padre.

 

Día 6 de octubre. Honrubia - Olivares del Júcar

...

6è dia de Marxa: Honrubia - Olivares del Júcar.


Aquest matí, després d'un desdejuni ràpid hem eixit d'Honrubia cap a Olivares del Júcar, per un camí de pols, 28 quilòmetres, un día calorós per a l'època.
A migdia, prop del poble, ha vingut l'alcalde i ens ha acompanyat fins a l'ajuntament, on van començar  a cuinar unes "gachas" típiques de Conca, convidats per l'alcalde que no ens ha deixat en tota la vesprada.
Hem visitat l'església, monument romànic que us recomane visitar.
Ens ha obsequiat amb una samarreta del patrón d'ací.
Avui, s'hem dividit, alguns i algunes s'hem quedat al Poliesportiu, que està obert pels laterals i aquelles que no volen patir tant, s'han quedat al local a sota de l'ajuntament.
Ara, cansats i cansades ens n'anem a dormir per agafar amb força l'etapa de demà.

6º día de Marcha: Honrubia - Olivares del Júcar.

Esta mañana, después de un desayuno rápido, hemos salido de Honrubia hacia Olivares del Júcar, por un camino de polvo, 28 kilómetros, un día caluroso para la época. A mediodía, cerca del pueblo, ha venido el alcalde y nos ha acompañado hasta el Ayuntamiento, donde empezaron a cocinar unas gachas típicas de Cuenca, e invitados por el alcalde, el cual no nos ha dejado en toda la tarde. Hemos visitado la iglesia, monumento románico que recomiendo visitar. Nos ha obsequiado con una camiseta del patrón de aquí. Hoy, nos hemos dividido. Algunos y algunas se han quedado en el Polideportivo, que está abierto por los laterales y aquellas que no quieren sufrir tanto, se han quedado en el local debajo del ayuntamiento. Ahora, cansados y cansadas nos vamos a dormir para tomar con fuerza la etapa de mañana.

Día 5 de octubre. Alarcón - Honrubia

...

5è. dia de Marxa: Alarcón - Honrubia

Aquest matí, a les 8 en punt hem eixit del poble d'Alarcón, ens esperava una llarga etapa de 30 quilòmetres.
Després de dues aturades per reprendre una mica de força, hem arribat a Honrubia,  a les 13'30. Fins a l'Ajuntament, hem anat corejant les consignes. A la porta, ens esperaven l'Alcaldessa i la Presidenta dels jubilats i jubilades, junt a la Tresorera i persones de l'associació.
Després d'acompanyar-nos l'agutzil al Poliesportiu, per cert molt net tot,
Hem anat a dinar al restaurant Buendía, on el propietari, Manuel, ens ha  rebaixat el preu del menú, pero ni la quantitat, ni la qualitat. Us el recomanem.
De vesprada a les 18'30, hem tingut una Xerrada a la llar Social, sobre el Present i Futur de les Pensions, amb un públic de jubilats molt interessats en el tema. Els hem animat a vindre a Madrid el 15 d'octubre i l'alcaldessa, s'ha compromés a pagar l'autobús si els i les pensionistes d'Honrubia hi volen anar.
L'associació de jubilats i jubilades, ens han convidat al sopar d'entrepans i a la beguda.
Ha sigut una jornada molt cansada, pels quilòmetres, pero molt fructífera per la bona acollida que hem tingut.
Ara ja exhaustos, els companys i les companyes estan, la majoria, descansant perquè demà ens espera també una etapa bastant llarga i hem de recuperar forces. Així que fins demà i bona nit.

5º día de Marcha: Alarcón - Honrubia

Esta mañana, a las 8 en punto, hemos salido del pueblo de Alarcón. Nos esperaba una larga etapa de 30 kilómetros. Después de dos paradas para recuperar algo de fuerza, hemos llegado a Honrubia, a las 13'30. Hasta el Ayuntamiento, hemos ido coreando las consignas. En la puerta, nos esperaban la Alcaldesa y la Presidenta de los jubilados y jubiladas, junto a la Tesorera y personas de la asociación. Después de acompañarnos el alguacil en el Polideportivo, por cierto muy limpio todo, hemos ido a almorzar al restaurante Buendía, donde el propietario, Manuel, nos ha rebajado el precio del menú, pero ni la cantidad, ni la calidad. Lo recomendamos. Por la tarde a las 18'30, hemos tenido una Charla en el hogar Social, sobre el Presente y Futuro de las Pensiones, con un público de jubilados muy interesados ​​en el tema. Les hemos animado a venir a Madrid el 15 de octubre y la alcaldesa, se ha comprometido a pagar el autobús si los pensionistas de Honrubia quieren ir. La asociación de jubilados y jubiladas, nos han invitado a la cena de bocadillos y la bebida. Ha sido una jornada muy cansada, por los kilómetros, pero muy fructífera por la buena acogida que hemos tenido. Ahora ya exhaustos, los compañeros y compañeras están, la mayoría, descansando porque mañana nos espera también una etapa bastante larga y debemos recuperar fuerzas. Así que hasta mañana y buenas noches
 

Día 4 de octubre. Motilla del Palancar - Alarcón

Salida desde Motilla del Palancar

4t. dia de Marxa: Motilla del Palancar - Alarcón 


Aquest matí, després de desdejunar al Poliesportiu on hem passat la nit, la,Policía Municipal ens ha obert el pas per anar de Manifestació pels carrers del poble de Motilla del Palancar, fins l'eixida de la NIII.
En començar la Marxa, corejant les nostres consignes, els alumnes de l'Institut de Secundària, on ahir van fer una xerrada, eren a la porta esperant entrar i totes i tots, de manera espontània, ens han aplaudit.
A l'eixida del poble, com de costum, ens esperava la Guàrdia Civil, per tal d'incorporar-nos a la carretera NIII.
A l'hora d'esmorzar, hem vist que era més curt un camí de pols, mes bonic el paisatge i menys perillós per arribar a Alarcón.
Si no coneixeu aquest poble, paga la pena visitar-lo, és un poble, amb molta història, dalt del tot i a sota,  el riu Xúquer, un paisatge meravellós i un poble monumental. Cap a migdia  hi hem arribat. Allí ens esperava també la Guàrdia Civil, una mica preocupats perquè no havíem arribat per l'itinerari marcat, i es pensaven que, potser, ens havia passat alguna cosa. També ens esperava l'agutzil per acompanyar-nos al frontó,  on passarem la nit.
En aquests  moments, el company Raül  junt a altres companys, estan parlant amb els veïns i veïnes del poble (es un poble molt menut i amb pocs residents a l'hivern), perquè volen anar a Madrid el día 15. Probablement aniran junt als veïns i veïnes de Motilla del Palancar. Ja us contaré.

4º día de Marcha: Motilla del Palancar - Alarcón

Esta mañana, después de desayunar en el Polideportivo donde hemos pasado la noche, la Policía Municipal nos ha abierto el paso para ir de Manifestación por las calles del pueblo de Motilla del Palancar, hasta la salida de la NIII. Al empezar la Marcha, coreando nuestras consignas, los alumnos del Instituto de Secundaria, donde ayer dimos una charla, estaban en la puerta esperando entrar y todas y todos, de forma espontánea, nos han aplaudido. A la salida del pueblo, como de costumbre, nos esperaba la Guardia Civil, a fin de incorporarnos a la carretera NIII. A la hora del desayuno, hemos visto que era más corto un camino de polvo, más bonito el paisaje y menos peligroso para llegar a Alarcón. Si no conoce este pueblo, vale la pena visitarlo, es un pueblo, con mucha historia, en lo alto y bajo el río Júcar, un paisaje maravilloso y un pueblo monumental. Hacia el mediodía hemos llegado. Allí nos esperaba también la Guardia Civil, algo preocupados porque no habíamos llegado por el itinerario marcado, y pensaban que quizás nos había pasado algo. También nos esperaba el alguacil para acompañarnos al frontón, donde pasaremos la noche. En estos momentos, el compañero Raúl junto a otros compañeros, están hablando con los vecinos y vecinas del pueblo (es un pueblo muy pequeño y con pocos residentes en invierno), porque quieren ir a Madrid el día 15. Probablemente irán junto a los vecinos y vecinas de Motilla del Palancar. Ya os contaré.

Día 3 de octubre. Castillejo de Iniesta - Motilla del Palancar

3r dia de Marxa: Castillejo de Iniesta -Motilla del Palancar

Aquest matí hem eixit de Castillejo de Iniesta camí cap a Motilla de Palancar, con tots aquests dies, la Guàrdia Civil, ens ha acompanyat fins la carretera Nacional III, cap a les 12'30 hem arribat a Motilla del Palancar. A l'entrada del poble, ha vingut a rebre'ns, el regidor de persones majors que ens ha acompanyat cap al Poliesportiu on s'hem trobat amb l'Alcalde.
A les 13'30 teníem una xerrada a l'Institut de Secundària amb un grup de 1r de batxillerat, en la classe d'Economia, els alumnes ens han escoltat amb molta atenció i respecte.  A les 14'30 hem dinat al Poliesportiu. De vesprada a les 19'30, hem tingut una xerrada sobre la bretxa de gènere, organizada per l'associació de dones i la Regidoria de persones majors, l'assistència encara que no molt nombrosa,  sí que molt interessada.
Després s'hem trobat amb el senyor alcalde que s'ha compromés a fletar i pagar un autobús  si la gent ho sol.licita.
En aquests moments  estem reunits per comentar diverses qüestions sobre la marcha del viatge a peu.
Avui, un dia amb molt de contingut. Amb els acords de l'assemblea, ens n'anem a dormir.

3r día de Marcha: Castillejo de Iniesta -Motilla del Palancar

Esta mañana hemos salido de Castillejo de Iniesta camino hacia Motilla de Palancar. Como todos estos días, la Guardia Civil nos ha acompañado hasta la carretera Nacional III y hacia las 12'30 hemos llegado a Motilla del Palancar. En la entrada del pueblo, ha venido a recibirnos el concejal de personas mayores que nos ha acompañado hacia el Polideportivo donde nos hemos encontrado con el Alcalde. A las 13'30 teníamos una charla en el Instituto de Secundaria con un grupo de 1º de bachillerato. En la clase de Economía, los alumnos nos han escuchado con mucha atención y respeto. A las 14'30 hemos comido en el Polideportivo. Por la tarde, a las 19'30, hemos tenido una charla sobre la brecha de género, organizada por la asociación de mujeres y la Concejalía de personas mayores. La asistencia aunque no muy numerosa, sí muy interesada. Después nos hemos reunido con el señor alcalde que se ha comprometido a fletar y pagar un autobús si la gente lo solicita. En estos momentos estamos reunidos para comentar diversas cuestiones sobre la marcha del viaje a pie. Hoy, un día con mucho contenido. Con los acuerdos de la asamblea, nos vamos a dormir.

Día 2 de octubre. Minglanilla - Castillejo de Iniesta

2n día de Marxa: Minglanilla- Castillejo de Iniesta.

Després de passar la primera nit en el Poliesportiu de Minglanilla (encara ens hem d'habituar als matalassos unflables) i un desdejuni a les 8 del matí  a l'aire lliure d'un día ben fresquet, a les 9,  hem représ la Marxa, guiats per un vehicle de la Guàrdia Civil, fins a l'eixida de Minglanilla a la Nacional III.  

Sobre les 10'15 hem fet una pausa per esmorzar,  sobre les 13'30 hem arribat a Castillejo de Iniesta, on l'Alcalde ens ha rebut i ens ha convidat a dinar. Després de dinar, l'alcalde ens ha acompanyat a la llar dels jubilats (actualment, no el fan servir perquè  tot el poble esta veremant). La vesprada, cadascú l'ha dedicada a fer el que li venia de gust : música, xerrar, gravar vídeos...
Ara ja és l'hora de sopar, ens estan cridant, així que us deixe. Fins demà.

2º día de Marcha: Minglanilla-Castillejo de Iniesta.
Después de pasar la primera noche en el Polideportivo de Minglanilla (aún debemos habituarnos a los colchones hinchables) y un desayuno a las 8 de la mañana al aire libre de un día bien fresquito, a las 9, hemos retomado la Marcha , guiados por un vehículo de la Guardia Civil, hasta la salida de Minglanilla en la Nacional III.

Sobre las 10'15 hemos hecho una pausa para el desayuno, sobre las 13'30 hemos llegado a Castillejo de Iniesta, donde el Alcalde nos ha recibido y nos ha invitado a comer. Después de comer, el alcalde nos ha acompañado en el hogar de los jubilados (actualmente, no lo utilizan porque todo el pueblo está vendimiando). La tarde, cada uno la ha dedicado a hacer lo que le apetecía: música, charlar, grabar vídeos...
Ahora ya es la hora de cenar, nos están gritando, así que os dejo. Hasta mañana.

Día 1 de octubre. Alzira-Minglanilla

Salida desde Alzira hasta Minglanilla

1r día de Marxa:

Aquest matí, a les 10h, un dia esplèndid, però amb eixa frescoreta que si no et fiques jaqueta, agafes el primer refredat de la tardor, s'hem concentrat a Alzira, on després d' uns curts parlaments, per part de les autoritats (Alcalde, Regidora), de les diverses associacions que han vingut a acomiadar-nos: Amnistia Internacional,  el Col.lectiu 8 M, que inclou totes les associacions d'Alzira, Sindicats com la CGT, la INTERSINDICAL, els companys i companyes de València, Port de Sagunt, d'Alzira i de Sueca, hem començat una manifestació pels carrers d'Alzira fins arribar al poliesportiu Pérez Puig per anar en autobús fins a Minglanilla (Conca), on hem arribat a hora de dinar.
Hem dinat al Bar de la Cooperativa, un menú complet amb postres i café per 10€. El café regal de les persones de la Cooperativa.
Després de dinar, un empleat de l'ajuntament, ens ha guiat fins el poliesportiu municipal, on cadascú, s'ha instal.lat el més còmodament que ha pogut per a passar la nit el millor possible.
Ara, les companyes que es dediquen a la intendencia, Rosa i Tere , están preparant uns entrepans per a sopar.
Mentrestant, alguns companys i companyes  han anat a fer un recorregut pel poble  d'altres a llegir o descansar en funció dels desitjos de cadascú o cadascuna.
Fins demà, ja us contaré la segona etapa.

1er día de Marcha:

Esta mañana, a las 10h, un día espléndido, pero con ese frescor que si no te pones chaqueta, coges el primer resfriado del otoño, nos hemos concentrado en Alzira, donde después de unos cortos parlamentos, por parte de las autoridades (Alcalde, Concejala), de las diversas asociaciones que han venido a despedirnos: Amnistía Internacional, el Colectivo 8 M, que incluye a todas las asociaciones de Alzira, Sindicatos como la CGT, la INTERSINDICAL, los compañeros y compañeras de Valencia, Puerto de Sagunto, de Alzira y de Sueca, hemos empezado una manifestación por las calles de Alzira hasta llegar al polideportivo Pérez Puig para ir en autobús hasta Minglanilla (Cuenca), donde hemos llegado a hora de comer.
Hemos comido en el Bar de la Cooperativa, un menú completo con postre y café por 10€. El café, regalo de las personas de la Cooperativa.
Tras el almuerzo, un empleado del ayuntamiento, nos ha guiado hasta el polideportivo municipal, donde cada uno, se ha instalado lo más cómodamente que ha podido para pasar la noche lo mejor posible.
Ahora, las compañeras que se dedican a la intendencia, Rosa y Tere, están preparando unos bocadillos para cenar.
Mientras tanto, algunos compañeros y compañeras han ido a realizar un recorrido por el pueblo, otros a leer o descansar en función de los deseos de cada uno o cada una.
Hasta mañana, ya contaré la segunda etapa.

Necesitamos su consentimiento para cargar las traducciones

Utilizamos un servicio de terceros para traducir el contenido del sitio web que puede recopilar datos sobre su actividad. Por favor, revise los detalles y acepte el servicio para ver las traducciones.